2007-08-23

"Lycka till"

Så sa en av killarna jag delade taxi med hem. Hans kompis, som också satt i taxin hade blivit påhoppad av en snubbe och fått näsan rejält fucked up. Den va ganska svullen. Träffade dom när jag stod utanför MAS ingång 36, akutintaget. Polisen tyckte att jag skulle kolla upp min läpp som va uppskuren efter att jag fick en rak höger i fejset. Och att inget var fel på min hals efter strypgreppet jag hade fått ta emot för cirka en timme sen. Inga käk- eller ansiktsfrakturer konstaterade öron-näsa-hals-specialisten iallafall.

När jag skulle dra hem från pidde strax efter tolv regnade det så jävligt så att jag bestämde mig för att lämna den stänkskärmslösa bmx:en och låna ett paraply för att vandra hem istället. Visade sig vara ett smart beslut när jag runt 00:30 vid korsningen Sorgenfrivägen-Mäster Henriksgatan helt otippat får ett fett strypgrepp följt av ett "hit med mobilen" från en av de två killarna som jag hade sett komma gåendes i min riktning. Jag trodde först att han skojade fast sen när det blev jobbigt att andas så insåg jag att det kanske var allvar och bad honom att "ta det lugnt" och sa att han skulle få mobilen. "HAR DU NÅT ANNAT? NÅGRA PENGAR?!!", jag vet inte om det var chocken eller materialisten i mig som pratade när jag sa "nej jag har inget.." trots att plånboken inte var tom och kameran låg i fickan. Han nöjde sig iallafall med mobilen, och var preciiiiis på väg att springa därifrån när högern helt plötsligt landar, rakt på käften. Ramlar omkull mot stängslet och vinglar så smått därifrån och ser hur de två killarna kutar längs med Sorgenfrivägen och svänger ner mot skolan.

Ungefär samtidigt ser jag en cyklist komma, och inser först inte att jag kan skrika på personen som möjligtvis kan ringa polisen. Jag vaknade iallafall till från chocken och skrek som en idiot. Det visade sig att cyklisten också hade blivit rånad, för två år sen. (Hon hade blivit knivrånad, det är lite mer streetcred.) Iallafall, ungefär 2 minuter efter att jag slagit 112 på hennes lur får jag äntligen prata med polisen. Det gav mig tid till att kolla så att tänderna var kvar och spotta ut blod. Polisen dök upp efter en kvart, möjligen tjugo minuter. Sen tog dom min anmälan och körde mig till akuten!


MAS, ingång 36 - akutmottagningen
01:56

No comments: